Рома е на крачка от пълното споразумение с Челси за Ромелу Лукаку. Вълците ще вземат белгиеца под наем до края на сезона, като вече и условията по заплатата на нападателя са уредени. Според "Кориере дело спорт" Лукаку е от отхвърлил оферта в последната минута от Борусия Дортмунд. Директорите на джалоросите Райън Фридкин и Тиаго Пинто работиха усилено в Лондон, опитвайки се да финализират условията на сделката със сините за 30-годишния белгийски нападател, който иска да се събере отново с Жозе Моуриньо в италианската столица.

Лукаку се съгласи да намали заплатата си до около 7,5 милиона евро, за да прокара сделката, която се очаква да бъде заем от 5 евро без клауза за откупуване. Както съобщава "Кориере дело спорт", Борусия Дортмунд се появи през последните 24 часа, за да се опита да проучи закъсняла сделка за Лукаку, но самият играч директно отхвърли идеята, без да се интересува от предложението.

Джанлука Ди Марцио предполага, че вече е постигнато споразумение между Рома и Челси и сега започва да се изготвя договор за Лукаку. Самият нападател вчера каза, че днес трябва да пътува за Рим, за да подпише договора.