Треньорът на Рома Жозе Моуриньо ще бъде наказан за първите 10 дни от новия сезон в Серия А заради обвиненията му към рефера Даниеле Кифи от миналатна кампания. Специалният привидно беше готов да сключи сделка с властите, но това не стана и случая отиде на спортен съд.

Информационна агенция ANSA съобщава, че присъдата е 10-дневно отстраняване, считано от първия ден на сезон 2023-24 Серия А. Това на практика означава, че той ще бъде наказан да не е край тъчлинията за първия мач от кампанията. Рома също беше глобен с 50 000 евро заедно с глоба от 50 000 евро за Моуриньо.

Моуриньо се сблъска с Кифи по време на равенството 1:1 между Рома и Монца на 3 май, но изявленията, които направи пред медиите след това, му костваха това наказание.

„Това беше най-лошият съдия, който съм срещал в цялата си кариера“, каза Моуриньо тогава. „Повярвайте ми, имал съм работа с много лоши съдии. Обикновено, когато говоря за съдии, това е, защото те имат пряко влияние върху играта. В този случай не мисля, че това е вярно. Но той е ужасен, не поддържа човешка връзка с никого, няма емпатия, дава червен картон на играч, който се подхлъзва, защото е изтощен в 96-ата минута.”

Моуриньо също така каза, че е спрял да говори с играчите си за последните 20-30 минути на мача, защото смятал, че всичко може да се използва като извинение за Кифи да го изгони.