УЕФА глоби Рома и наложи наказание от четири мача на треньора Жозе Моуриньо след поведението им в нощта на загубата на финала в Лига Европа от Севиля. Джалоросите поведоха, но автогол на Джанлука Манчини изравни резултата пращайки мача в дузпи. Севиля в крайна сметка спечели дузпите, оставяйки Рома с разбито сърце след съдийския сигнал за края на мача.

Моуриньо не прие добре поражението и беше заснет да обижда рефера Антъни Тейлър на паркинг след мача. По-късно англичанинът беше подложен на малтретиране от пътуващи фенове на Рома на летището, докато се прибираше у дома.

УЕФА обяви днес, че Моуриньо получава наказание от четири мача в клубните турнири на УЕФА заради обидите му към Тейлър. Рома си осигури класиране за  Лига Европа за следващия сезон, така че той ще пропусне първите четири мача от груповата фаза.

Джалоросите получиха глоба от 50 000 евро и им беше забранено да продават билети за един мач като гост поради наличието на фойерверки по трибуните, изстрелването на предмети, вандализъм. Те също бяха глобени с 5000 евро за поведението на отбора.