Въпросителните продължават да витаят около бъдещето на Жозе Моуриньо, тъй като бившият директор на Интер Фулвио Коловати настоява, че Специалния„вече е получил оферти и една от тях е от Челси“, докато Рома гледа към Роберто Де Зерби от Брайтън.

Португалецът многократно се оплакваше в медиите от качеството на отбора на Рома, с който разполага, и нападна феновете и репортерите през уикенда, че не осъзнават какво постигат при „много трудни обстоятелства“.

„Видях го странно тъжен, сякаш обмисляше нещо“, каза легендата на Интер Коловати пред Rai Sport. „Мисля, че той вече получи оферти и една от тях е от Челси. Може би и няколко национални страни. Възможно е той да полага основите за напускане в края на сезона.”

Рома също не е напълно уверен, че иска да продължи с Моуриньо след настоящата кампания, въпреки че той спечели Лига на конференциите Европа в дебютния си сезон. Според вестник „Дъ Телеграф“ един от кандидатите за заместник на Моуриньо на Стадио Олимпико е настоящият треньор на Брайтън Роберто Де Зерби.

Бивш наставник на Беневенто, Сасуоло и Шахтьор Донецк, италианският тактик има клауза за освобождаване в договора си с отбора от Висшата лига на стойност 15 милиона евро. Рома ще се сблъска с конкуренция, тъй като Де Зерби също е свързван с Ювентус, Милан, Интер и Тотнъм.