Сампдория удари с 3:2 Рома в Генуа и записа уникална победа над "вълците" след страхотен футбол и невероятни обрати. Така гостите изостават вече на четири точки от Ювентус и първото място, а торинци имат и мач по-малко.

Рома дръпна в резултата още в петата минута чрез Бруно Перес, но домакините изравниха с гол на Денис Преат (21).

През второто полувреме Един Джеко (66) заби поредното си попадение, но домакините се вдигнаха и само за две минути нокаутираха гостите чрез Патрик Шник (71) и Луис Муриел (73).

Така Сампдория записа страхотна победа, а Рома ще трябва да се надява на чудо и шампионската титла.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5qi6mfAW6y8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата в Генуа започна с атаки и към двете врати. Още в четвъртата минута домакините можеха да вкарат, но удар на Фабио Куаляреал мина до дясната греда на гостите.

При това положение играчите на Сампдория скочиха за дузпа, за съприкосновение срещу Куалярела, но такава не бе отсъдена. Минута по-късно Рома вкара. Защитата на Самп допусна детинска грешка и позволи на Бруно Перес технично да опъне мрежата за 0:1.

Това попадение обаче не смути домакините и те можеха да изравнят веднага, но Куалярела се замота в пеналта на "вълците". Самп натисна здраво и в 21-ата минута заслужено вкара. Тогава след атака отдясно топката достигна до Денис Преат, който от воле напарви 1:1.

Само три минути по-късно домакините можеха да направят и пълен обрат, но удар на Лукас Торейра мина до гредата. След половин час игра гостите живнаха и създадоха страхотна възможност, но Един Джеко не успя да отбележи.

Последва и пропуск на Наинголан, който с мощен шут от дъгата на наказателното поле прати топката над гредата. Към края на полувремето Сампдория отново натисна, но не успя да вкара отново.

Второто полувреме започна с натиск за Рома. Още в 47-ата минута "вълците" можеха отново да дръпнат в резултата, но Диего Пероти стреля в аут. Последва и шанс за Бруно Перес, който обаче прати топката над гредата.

Силни минути за гостите, но те не се възползваха от положенията си. В 54-ата минута Един Джеко бе изведен на чиста позиция, но с левия крак стреля в аут. Това бе и най-чистото положение за Рома през второто полувреме, но "вълците" отново пропуснаха.

Постепенно играта се изнесе в средата на терена, където се водеше здрава битка, без каквито и да било сериозни голови ситуации. В 63-ата минута Наинголан получи топката на границата на пеналта, след което шутира от воле, но отново не успя да опъне мрежата на домакините.

Три минути по-късно Рома сътвори страхотна атака отляво, след което топката достигна до Един Джеко и той я прати във вратата за 1:2. Домакините обаче не се предадоха и бързо изравниха. В 71-ата минута се получи разбъркване в пеналта на Рома, където най-съобразителен бе Патрик Шник, който пое топката с гърди и хладнокръвно изравни.

Това обаче не бе всичко и само две минути по-късно Самп отново изригна. Тогава Луис Муриел вкара страхотен гол и даде преднина на домакините. Уникални минути за футболистите от Генуа, а гостите не знаеха къде се намират и бяха в абсолютен нокдаун.

Рома се хвърли в атаки, но домакините много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства. В 85-ата минута "вълците" вкараха, но Джеко бе в засада и правилно това попадение бе отменено. До края гостите потърсиха изравняването, но нямаха шанс и Сампдория заслужено си взе победата.

Сампдория - Рома 3:2

Голмайстори:

1:0 Бруно Перес (5)
1:1 Денис Преат (21)
1:2 Един Джеко (66)
2:2 Патрик Шник (71)
3:2 Луис Муриел (73)