Рома и Сампдория си врътнаха уникална голова фиеста, като в крайна сметка "вълците" от Рим взеха победата след лудо 3:2 на "Олимпико".

Точни за домакините бяха Мохамед Салах (8), Един Джеко (61) и Франческо Тоти (90 - дузпа), головете за гостите мушнаха Луис Муриел (18) и Фабио Куалярела (41).

Срещата ще се запомни и със свирепият дъжд, който се изля над "Олимпико", като второто полувреме на мача се забави с около час.

Въпреки лошите атмосферни условия двата отбора сътвориха истинско зрелище и зарадваха феновете по трибуните.

След тази победа Рома дели второто място с Наполи, като и двата отбора имат по седем точки, докато Сампдория е с точка по-малко.

Срещата на стадио "Олимпико" в Рим започна със свирепи атаки на Рома и логично "вълците" вкараха още в осмата минута. Тогава Диего Пероти центрира отляво към Мохамед Салах и той с глава опъна мрежата на Сампдория за 1:0.

Малко по-късно домакините изпуснаха уникално положение чрез Стефан Ел Шаарауи. След тези силни минути гостите поизравниха играта и дори в 18-ата минута успяха да изравни. Тогава Васко Реджини асистира на Луис Муриел, който навърза защитата на домакините и вкара за 1:1.

Гостите продължиха да атакуват и дори изпуснаха ново положение отново чрез Муриел. В края на полувремето Самп все пак направи пълен обрат.

В 41-ата минута след изпълнението на ъгловия удар най-съобразителен в наказателното поле на домакините се оказа Фабио Куалярела и опитният нападател вкара за 1:2. Секунди по-късно Куалярела изпусна ново положение за гостите.

На полувремето срещата бе забавена за около час, след като над "Олимпико" се изля пороен дъжд. След подновяването на играта Раджа Наинголан изпусна да изравни.

Домакините продължиха да атакуват, но с нови пропуски се отчетоха Бруно Перес и Един Джеко. Логичното се случи в 61-ата минута, когато Джеко заслужено изравни за 2:2.

Последва и пропуск на Мохамед Сала. В 73-ата минута отново Един Джеко можеше да вкара, но стреля в аут. Малко по-късно и Франческо Тоти не успя да вкара.

В 81-ата минута и гостите стигнаха до положение, но Рикардо Алварес стреля в аут. До края на мача Рома натисна и се добра до победата след късен гол на Франческо Тоти от дузпа в добавеното време.

Рома - Сампдория 3:2

Голмайстори:

1:0 Мохамед Салах (8) 1:1 Луис Муриел (18) 1:2 Фабио Куалярела (41) 2:2 Един Джеко (61) 3:2 Франческо Тоти (90)

Рома: СЧЕСНИ, ФЛОРЕНЗИ, КОНСТАНТИНОС МАНОЛАС, ХУАН ХЕСУС, БРУНО ПЕРЕС, НАИНГОЛАН, ДЕ РОСИ, КЕВИН СТРООТМАН, МОХАМЕД САЛА, ДИЕГО ПЕРОТИ, ЕЛ ШАРАВИ 

Сампдория: ЕМИЛИАНО ВИВИАНО, ДЖАКОПО САЛА, МАТИАС СИЛВЕСТРЕ, ВАСКО РЕДЖИНИ, ДАНИЕЛ ПАВЛОВИЧ, ЕДГАР БАРЕТО, ЛУКАС ТОРЕЙРА, ЛИНЕТИ, РИКАРДО АЛВАРЕС, ФАБИО КУАЛЯРЕЛА, ЛУИС МУРИЕЛ