Треньорът на Рома Лучано Спалети пое отговорността за контузията на Даниеле Де Роси и потвърди, че Кевин Строотман се завръща в състава на тима за мача с Палермо. 

Де Роси ще бъде извън игра за месец заради травма в прасеца, която получи по време на загубата с 0:2 от Реал Мадрид. 

“За съжаление се чувствам виновен за това, което стана с Даниеле. Когато пуснеш на терена човек и 10 минути по-късно той получи контузия, това със сигурност е грешка. Съжалявам за това, все пак аз взимам решенията. Прецених, че по време на тренировките състоянието му е добро, но видяхте какъв беше резултатът. 

Уилиям Венкьор може да заеме тази роля за утрешния мач, а освен това в групата се завръща и Строотман. Възстановяването му върви добре”, каза Спалети. 

Строотман игра много рядко в последните две години, след като получи тежка контузия в коляното през март 2014 година. Холандецът претърпя две операция, като последната беше на 1 септември 2015 г. 

“Имаме доста играчи и гледам да ги използвам. Считам Тоти като един от всички останали и е важно, че и той го прави. Все пак най-важното е отборът да върви. Знам, че той може да даде много на Рома. Така че за мача с Палермо може да играе Джеко, може да е Тоти, а може и двамата”, каза още Спалети.