Рома обяви официално уволнението на треньора Руди Гарсия.

Причината за това е резкият спад във формата на "вълците", последван с куп незадоволителни резултати. Римляните спечелиха едва един от последните си седем мача, въпреки че бяха сочени като един от главните фаворити за титлата. "Потвърждаваме, че Руди Гарсия и неговите помощници са освободени от работа", пише в сайта на Рома. Французинът работи на "Олимпико" от 2013 година и стигна до две втори места

Очаква се новият наставник на Рома да е Лучано Спалети. Той вече се е срещнал с президента на Рома Джеймс Палота в Маями и е подписал договор до 2017 година, твърдят италианските медии. Спалети бе начело на римляните в периода 2005-2009 година, когато изведе тима до три втори места в калчото и до два четвъртфинала в Шампионска лига. След това Спалети води руския Зенит, откъдето бе уволнен през 2014 година.

Новината за назначението на Спалети все още не е потвърдена официално. Следобедната тренировка на Рома ще бъде водена от треньора на младежкия отбор на Рома Алберто Де Роси, който е баща на дългогодишния играч на римляните – Даниеле Де Роси.  

 

#ASRoma confirms #Garcia departure bit.ly/1ShSA81

Публикувахте от AS Roma в 13 януари 2016 г.