Рома изпусна важни 2 точки, след като направи 3:3 на терена на Киево в двубой от 18-ия кръг на Серия А. 

Вълците водеха с 2:0 и 3:2, но отново се провалиха в защита и това означава, че напрежението около треньора Руди Гарсия се засилва. 

Рома има 33 точки в актива си и остава на 5-о място, като изостава на 4 точки от Ювенутс. Точката е ценна за Киево, който е в средата на класирането с 23. 

Съставът на гостите до голяма степен бе очакван предвид липсата на основни играчи заради наказания и контузии. Салах и Жервиньо действаха в атака заедно с младия Садик Умар, който бе титуляр за първи път в Серия А, а Франческо Тоти бе на пейката, след като се възстановява 2 месеца от контузия. Де Роси също не стартира. 

Първото положение бе за домакините, след като в 6-ата минута Валтер Бирса стреля много опасно, но Войчех Шченсни показа класата си изби. И скоро след това Рома отбеляза. 

Жервиньо проби отлично и подаде пред вратата, където 18-годишния Садик Умар засече отблизо за 0:1. Това бе втория гол на нигериеца за Вълците, след като преди това реализира и при победата над Дженоа в края на миналата година.    Гостите продължиха да играят по-добре и удар на Майкон бе избит под гредата от вратаря Бисари. Садик пък пропусна да удвои аванса на своя тим, след като отблизо стреля покрай вратата, притиснат от съперник. 

Лошите новини за домакините бяха двете принудителни смени, които трябваше да бъдат извършени, а в 37-ата минута гостите съвсем се успокоиха. Алесандро Флоренци открадна топката от Цезар и реализира с прецизен диагонален изстрел, който не остави шансове на вратаря Бисари. 

Все пак Киево запази шансовете си, след като малко преди паузата резервата Роберто Инглезе стреля опасно, Шченсни успя да избие в гредата, но Палоски притича и направи добавка. 

След паузата Салах стреля много близо до целта след добра работа на Флоренци, а след това Садик Умар не успя да вкара. Домакините обаче не се предаваха и в 58-ата минута получиха награда за усилията си. Бирса центрира и оставен свободен Дайнели засече в мрежата за 2:2. 

Това накара римляните да реагират и да атакуват повече. Жервиньо бе близо да изненада Бисари с диагонален удар, а след това това трябваше да се справи по-добре при една ситуация. 

В 71-ата минута обаче гол все пак падна. Яго Фалке увенча добрата си игра с попадение, след като реализира с прецизен шут и върна аванса на своя тим. 

След това гостите заиграха по-предпазливо в стремежа да запазят скъпоценния си аванс. Киево пък заигра по-активно и Дайнели пропусна добро положение, а след това Шченсни изби топката, след като Бирса я насочи под гредата направо от корнер. 

Очевидно обаче бе, че отбраната на Рома изобщо не е стабилна и в 85-ата минута дойде изравняването. Симоне Пепе успя да стреля опасно, а въпреки че Шченсни изби топката, това стана, след като тя бе преминала голлинията. 

До края нито един от двата тима не успя да стигне до попадение и вълнуващия двубой завърши наравно. 

Киево – Рома        3:3

0:1    Садик Умар 7 0:2    Флоренци 37 1:2    Палоски 44 2:2    Дайнели 58 2:3    Яго Фалке 71 3:3    Пепе 85

Киево: Бисари, Цезар, Гамберини (36 Дайнели), Фрей, Качаторе, Бирса (81 Пепе), Хетемай, Радованович, Кастро, Палоски, Меджиорини (18 Инглезе) Рома: Шченсни, Майкон, Манолас, Дин,    Рюдигер, Флоренци (91 Туминело), Венкьор, Салах (69 Ди Ливио), Яго Фалке, Жервиньо, Садик Умар (80 Гьомбер)