Отборът на Пеп Гуардиола направи почти перфектен старт на първия си сезон в обновената надпревара. След не успяха да победат Интер в първия си мач от групата, оттогава те се справиха със Слован Братислава и Спарта Прага съответно с 4-0 и 5-0.

Бшият нападател на "гражданите" Серхио Агуеро вече изрази мнението си за шансовете им да спечелят надпреварата. Аржентинецът вярва, че отборът на Гуардиола ще бъде сред претендентите, но може да има изненада, когато става въпрос за финала. Говорейки пред Stake, Агуеро каза:

„Това е нов формат на Шампионската лига, мисля, че тази година ще бъде пълна с изненади. Този ​​формат може да помогне на по-малките отбори да се класират за следващия кръг. Това също може да усложни нещата за класирането на по-големите клубове. Винаги съм смятал, че фаворитът за спечелването на турнира е Манчестър Сити, а след това Реал Мадрид, но виждам и много силен отбор на Арсенал.

„Въпреки това се надявам и Манчестър Сити, и Барса да могат да завладеят това издание. Въпреки че съм виждал как Сити се бори в някои мачове от Висшата лига този сезон, това е същият клуб, който познаваме, контролирайки мачовете от началото до края. Но за да ви кажа моята прогноза, смятам, че тазгодишният финал ще бъде между два отбора, които никой не очаква да бъдат там.”

Сити ще се стреми да направи още една крачка към елиминациите в следващото си европейско участие. Те пътуват до Португалия за мач със Спортинг Лисабон следващия месец.