Головият терминатор Ерлинг Халанд отново стана герой за Манчестър Сити, вкарвайки единственото попадение срещу Саутхямптън в среща от деветия кръг на английската Висша лига.

Норвежецът беше точен още в петата минута, реализирайки от трудна позиция в пеналта след асистенция на Матеуш Нунеш. Това бе 14-ото попадение в 13 мача от началото на сезона във всички турнири за головия звяр от Скандинавия.

 

"Гражданите" можеха да спечелят и още по-внушително, отправяйки общо 22 удара (срещу едва пет за гостите), но липсата на точност ги лиши от още попадения.

"Светците" изиграха доста солиден двубой и дори не бяха далеч от това да си тръгнат поне с точка от стадион "Етихад", след като Камерън Арчър нацели гредата на манчестърци през първата част. Въпреки победния гол, Халанд направи няколко непростими пропуска.

 

Момчетата на Пеп Гуардиола събраха 23 точки и изпревариха лидера Ливърпул (21 пункта), който обаче има мач по-малко. "Светците" продължават да правят сезон за забравяне и заемат предпоследна позиция с мижавия си актив от 1 точка.