Суперзвездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд съвсем скоро ще поднови договора си с клуба, съобщава испанското издание „Марка”. 

Контрактът обаче ще включва и специална клауза за освобождаване на норвежеца срещу определена сума, която ще бъде висока, но не и непостижима за клуб като Реал Мадрид, който е считан за основен кандидат за играча в бъдеще. 

Според авторитетната медия, контрактът на Холанд ще бъде до лятото на 2027-а, като той ще се превърне в най-добре платеният играч във Висшата лига, като с различните бонуси и клаузи той ще може да прибира по 850 000 паунда на седмица. 

Другият голям акцент в споразумението обаче ще бъде и клаузата за освобождаване, чиято идея е Холанд да има все пак контрола върху бъдещето си. Подобен бе договорът му с Борусия Дортмунд, който позволи на Ман Сити да го купи за 51 милиона паунда през 2022. 

Нападателят е изумителен с екипа на Гражданите, за които има 97 гола в 102 мача, като само от началото на този сезон се разписа 7 пъти в 3 срещи, правейки последователни хеттрици срещу Ипсуич и Уест Хям.