Завръщането на Илкай Гюндоган в Манчестър Сити може да стане факт съвсем скоро, след като по-рано днес се появиха информации за подобна възможност.

Както е известно през последните дни усилено се заговори, че Барселона иска да се отърве от германеца, само година, след като го привлече именно от Гражданите. 

Сега „Кадена СЕР“ твърди, че агентът на играча вече е в Манчестър, където преговаря с английския клуб и уточнява подробностите по сделката, която ще бъде завършена съвсем скоро. 

Според същата медия, при разговора си с Пеп Гуардиола, Гюндоган освен че е поискал  да се върне на „Етихад“, е уверил наставника, че за трансфера му няма да трябва да се плаща, така че явно се е разбрал с каталунците да си тръгне със свободен трансфер. 

Все пак има и други възможности за играча, като са били проведени разговори с турските Галатасарай и Фенербахче, а остава и опцията Саудитска Арабия, макар че тя е малко вероятна. 

Каталунското издание „Спорт“ също твърди, че напускането на Гюндоган ще бъде факт съвсем скоро, след като и треньорът Ханзи Флик е одобрил раздялата.