19-годишният бразилец Савио направи сериозна издънка скоро след затварянето на трансферния прозорец из Европа, тъй като публично призна, че би искал да играе за английския Манчестър Сити, макар в момента да е собственост на френския Троа и да играе за испанския Жирона.

Проектът в City Group е много добър. Бях в ПСВ, а сега съм в Жирона. В ПСВ не играех много, но се учех доста. Трябва да благодаря на клуба, че ми отвори вратата, защото така ми помогна, за да се развия в Жирона днес. Проектът в City Group е първокласен и смятам, че, ако се представям добре, Манчестър Сити ще ме поиска“, заяви в интервю за Marca младият бразилец.

Подобни изказвания нерядко носят много тежки последствия за играчите. Все пак той е обвързан с Троа чак до 2027 г., така че мнението на клуба няма как да бъде пренебрегнато при евентуални преговори за трансфер. В Жирона също едва ли са останали очаровани от думите му и няма да е изненада, ако треньорът Мичел вземе, че го закотви на скамейката и да провали мечтите му за трансфер при „гражданите“.