Пеп Гуардиола прие философски равенството с Ливърпул, въпреки че Манчестър Сити изпусна на два пъти аванс в мача. 

Шампионите допуснаха бърз изравнителен гол в началото на второто полувреме, а след това нямаха късмет, когато Стърлинг вкара, но се оказа в тънка засада и така двубоят завърши 2:2, което остави Небесносините с точка аванс на върха. 

„Клоп обича този тип двубои, в които има размяна на здрави удари. Беше страхотна реклама на Висшата лига. И двата отбора искаха да спечелят. Усещането ми е, че ги оставихме живи, но Ливърпул е страхотен за гледане отбор и аз съм наясно колко са добри всъщност“ коментира Гуардиола. 

„Играхме много добре и съм горд от момчетата. Сега ни остават още 7 мача и трябва да ги спечелим всичките. В противен случай всичко ще приключи. Разбира се, че това бе ключов сблъсък, но така или иначе сме наясно, какво предстои. Предстоят 7 решаващи и трудни битки, но така ще бъде и за тях“ добави той. 

„Не знам дали ще станем шампиони, но искаме да го направим. И ако успеем и сме на върха за 5-и сезон, това ще е прекрасно. Отборите на Клоп играят позитивно и агресивно в атака и аз се опитвам да го копирам в това отношение. Той просто ме прави по-добър мениджър. Уважавам го страшно много, въпреки че не сме приятели. Другия събота пак сме един срещу друг и ще се опитам да го победя“ изтъкна Пеп.