Капитанът на Тотнъм Хотспър Хюн Мин Сон разкритикува непрекъснатото увеличаване броя на мачове и призова футболните власти да приемат проблема "наистина сериозно", след като се появиха информации, че играчи могат да стачкуват заради натоварения график.

Сон се присъединява към дуото на Манчестър Сити Родри и Мануел Аканджи, както и вратаря на Ливърпул Алисон Бекер, които вече гласно изразиха недоволство от повечето срещи за клубовете. Притеснение във връзка с това и повечето контузии в следствие на по-големия брой мачове показа и мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг.

"Много играчи излязоха и казаха правилните неща и се радвам, че го направиха, защото беше много важно. Именно футболистите са тези, които трябва да изразят позицията си по въпроса и наистина говорим за голям брой мачове. Всеки футболен фен иска да види качество на терена, както и това да няма играчи, които страдат от контузии. Много двубои, много пътувания, така че трябва да се отнасяме много внимателно към себе си, което понякога е трудно. Понякога не си готов физически и психически да излезеш на терена и това увеличава риска от травма. Не сме роботи, така че проблемът трябва да бъде решен с редуцирането на мачове. Мисля, че това трябва да е основната цел", каза корейският национал на пресконференцията преди мача с Карабах в Лига Европа и добави:

"Програмата добавя дори още повече срещи. Например, Сити игра срещу Арсенал в неделя и два дни по-късно имаше мач срещу Уотфорд за Купата на Лигата. Това дори не беше гъвкаво, можеше двубоят с Уотфорд да е в сряда. Точно за това говорим. Не смятам, че е справедливо. Подкрепям Родри, че трябва да играем може би по 50-60 мача и да не надвишаваме границата от 70 - това не е честно", сподели още Сон.

Той призова УЕФА, ФИФА и ФА да се заемат много сериозно с проблема. 32-годишният нападател на Тотнъм допълни, че със сигурност стачкуването на играчи не е решение и въпросът трябва да бъде разрешен именно от ръководните фактори в Европейската и Международната футболни централи.