Тотнъм няма особено добри спомени от гостуванията си на „Анфийлд“ и въпреки че ще влезе в мача с Ливърпул в отлично настроение, ще има едно на ум, отчитат английските медии преди дербито в Мърсисайд. 

Шпорите имат само 2 победи от 25 гостувания на съперника във Висшата лига, последната от които през 2011-а, когато тимът спечели с 2:0 след голове на Ван дер Ваарт и Модрич. Другият триумф там пък е от далечната 1993-а, когато Хари Кейн е бил точно на 4 седмици. 

По-рано през сезона лондончани спечелиха с 4:1 на „Уембли“, но пък преди това бяха в серия от 10 поредни мача без успех срещу Червените във всички състезания, което със сигурност показва, че те играят трудно срещу хората на Юрген Клоп. 

Мачът е от голямо значение в битката за топ 4, като Тотнъм изостава с 2 точки от мърсисайдци. Маурисио Почетино се надява, че най-после ще види победа навън срещу основен конкурент, защото напоследък Шпорите играят трудно на терените на преките съперници. 

Те загубиха и трите си визити до момента през сезона, като за предишните 3 кампании спечелиха само едно гостуване от 15 срещу отборите от голямата шестица и това също носи сериозни притеснения.