Брони Джеймс бе похвален за защитата си, въпреки че ЛА Лейкърс падна от Минесота със 107:124 в първата си контрола преди новия сезон в НБА. 

Баща му ЛеБрон пропусна сблъсъка заради почивка, но бе на пейката, за да види как синът му прави 3 чадъра в мача. Брони вкара 2 точки за 16 минути, като добави 1 борба и 1 асистенция. 

Един от чадърите му бе подобен на онзи на баща му от мач №7 срещу Голдън Стейт през 2016, като първо загуби топката от Никейл Алексадър-Уокър, но след това спринтира и покри съперника си. 

„Той може да прави някои уникални неща в защита и да бъде наистина елитен бранител. Мисля, че в нападение все  още напасва нещата и нашата работа е да го развием максимално добре. Носи отлична  енергия и ние се радваме, че е при нас“ заяви треньорът Джей Джей Редик. 

Както е известно Брони бе избран под №55 от Драфта, но мнозина продължават да смятат, че причината за това е единствено баща му, с когото ще станат първите баща и син играли заедно в мач от Лигата. Младокът определено има какво да доказва. 

Вълците решиха мача в последната част, спечелена с 29:19. За тях не играха Антъни Едуардс и новото попълнение Джулиъс Рандъл, но пък Донте ДиВинченцо вкара 11 точки за 10 минути. 

В други мачове Юта победи Ню Зийлънд Брейкърс със 117:86, а Бостън надви Денвър със 107:103 в демонстративен сблъсък в Абу Даби.