Виктор Уембаняма има ясна цел през кого иска да забие по време на втория си сезон в НБА, който ще стартира след 3 седмици. 

Най-добрият новобранец за миналата кампания записа по 21,4 точки, 10,6 борби и по 3,6 чадъра средно на двубой и сега му е да се представи още по-добре. 

„Бих казал, че най-добрите защитници са и най-големите предизвикателства, така че определено искам да забия през Руди (Гобер). Той е моят човек“ заяви Уемби пред CBS. 

„Също така и Кауай, защото аз уважавам страшно много всички тези играчи, които играят толкова добре в защита, така че ще е невероятно, ако забия през тях. Третият в тази група е Джонатан Айзък, който мисля, че е изключително подценяван като защитник“ добави той. 

Двамата с Гобер бяха съотборници в състава на Франция на Олимпиадата, където Петлите стигнаха до среброто, а Уемби игра доста повече от центъра на Минесота. Първите мачове на Спърс с Вълците и ЛА Клипърс са още в началото на ноември, а очакванията са доста повече възможности за него да има за забивки, тъй като в отбора вече е отличният подавач Крис Пол.