Атлетико Мадрид се класира на 1/4 финал за Шампионската лига, след като успя да излъже Байер Леверкузен на "Висенте Калдерон" с дузпи.

Редовното време завърши с победно 1:0 за испанците, като точен бе Марио Суарес (27), което изравни резултата от първата среща.

В продълженията двата отбора не си вкараха и логично се стигна до дузпи. При наказателните удари домакините показаха по-здрави нерви и успяха да се класират на четвъртфинал в турнира.

Като цяло испанците бяха по-дейни, агресивни и търсещи победата. В крайна сметка щастието им се усмихна и Атлетико Мадрид заслужено продължава напред за Шампионската лига.

Срещата на "Висенте Калдерон" започна повече от спокойно, като играта в началото се водеше основно в средата на терена. В 10-ата минута Карим Белараби залъга отбраната на домакините и стреля мощно от дъгата на каказателното поле, но топката профуча вад вратат на Моя.

Малко по-късно гостите създадоха нов шанс, но Хеунг Мин Сон стреля до гредата. В тези първоначални минути играчите на Диего Симеоне така и не успяваха да стигнат до вратат на германците.

Постепенно Атлетико изравни играта и изцяло взе инициативата. В 20-ата минута Кани стреля от ъгъла на наказателното поле, но неточно.

Симеоне бе принуден да направи смяна, след като Моя се контузи и на негово място се появи Ян Облак. В тези минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 25-ата минута двата отбора едва на се хванаха за гушите, но всичко завърши с жълт картон за Емир Спахич от състава на Леверкузен. Две минути по-късно Атлетико успя да вкара.

След ъглов удар топката достигна до Кани, който нареми Марио Суарес, последва удар с левия крак, рикошет в крака на Топрак и топката излъга Бернд Лено и се оплете в мрежата му.

След половин час игра Антоан Гризман стреля от границата на пеналта, но топката мина до вратата. В края на полувремето с пропуск за домакините се отчете и Марио Суарес.

Второто полувреме започна с шанс за гостите, но Хакан Чалханоглу от чиста позиция стреля в аут. Германците се опитаха да натиснат и да стигнат до изравняването, но Карим Белараби нямаше шанс пред гола.

След час игра  Йосип Дръмич се озова сам срещу Облак, но правилно бе отсъдена засада. В 70-ата минута Арда Туран се освободи отдясно и стреля мощно, но в аут.

Последваха спокойни минути на "Висенте Калдерон", като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови ситуации пред една от двете врати.

В 80-ата минута Арда Туран отново бе близо до попадението, но топката не посети мрежата на гостите. В последните минути на редовното време испанците тотално натиснаха, но така и не успяха да вкарат гол и последваха две продължения.

Първото допълнително време започна с нови атаки за Атлетико, като гостите отново се бяха прибрали пред наказателното си поле. В 97-ата минута Диего Симеоне побесня, след като резервата Симон Ролфес удари с ръка в лицето Раул Гарсия, но дори не последва и жълт картон.

През второто продължение Атлетико отново потърси попадението, но така и не успяваше да стигне до чисто голово положение.

В 110-ата минута Симон Ролфес стреля мощно от дистанция, но не успя да опъне мрежата на домакините. Така се стигна до дузпи, при които испанците показаха по-здрави нерви и заслужено се класираха на 1/4 финал в Шампионската лига.

Атлетико Мадрид - Байер Леверкузен 3:2 (при дузпите) 1:0 (в редовното време)

Голмайстор:

Марио Суарес (27)

При дузпите:

Раул Гарсия (пропуск) Хакан Чалханогру (пропуск) 1:0 Антоан Гризман 1:1 Симон Ролфес 2:1 Марио Суарес Омер Топрак (пропуск) Коке (пропуск) 2:2 Гонзало Кастро 3:2 Фернандо Торес Щефан Кислинг (пропуск)

Атлетико Мадрид: Моя (22 - Ян Облак), Хуанфран, Миранда, Хосе Хименес, Хесус Гамес, Кани (46 - Раул Гарсия), Коке, Марио Суарес, Арда Туран, Марио Манджукич (83 - Фернандо Торес), Антоан Гризман

Байер Леверкузен: Бернд Лено, Вендел, Емир Спахич, Омер Топрак, Роберто Хилберт, Ларс Бендер (104 - Кириакос Пападополус), Гонзало Кастро, Хеунг Мин Сон (77 - Симон Ролфес), Хакан Чалханогру, Карим Белараби, Йосип Дръмич (69 - Щефан Кислинг)