Барселона, Арсенал и Атлетико Мадрид ще изиграят първите си мачове от тазгодишното издание на Шампионската лига в четвъртък, 19 септември. От тази година двубои от най-престижния европейски клубен турнир ще се играят и в четвъртък, а не само във вторник и сряда.

Барселона на Ханзи Флик стартира с гостуване на Монако. Каталунците се представят много силно под ръководството на новия наставник от началото на сезона и надеждите на феновете са, че тимът ще направи първи пробив в надпреварата. Последното участие на Барса в полуфиналите на Шампионска лига е от 2019 година. От 2018 пък Монако не е играл в груповата фаза на турнира.

Достигналия четвъртфиналите през миналия сезон тим на Арсенал също започва с гостуване. "Артилеристите" ще имат визите на победителите в Лига Европа Аталанта. От своя страна Атлетико Мадрид ще приеме Лайпциг.

С любопитство се очаква и какво ще направи в Шампионската лига Байер Леверкузен след страхотното си представяне през миналия сезон и спечелената първа шампионска титла в Германия. За момчетата на Шаби Алонсо началото ще бъде с гостуване на Фейенорд.

Програма на Шампионска лига за четвъртък:

19:45

Фейенорд - Байер Леверкузен

Цървена Звезда - Бенфика

22:00

Аталанта - Арсенал

Атлетико Мадрид - Лайпциг

Брест - Щурм Грац

Монако - Барселона./БГНЕС