Тежко поражение нанесе Хановер над Байерн. Вдъхновеният тим на домакините отвя с правилна тактика баварците с 3:1 и им избяга далеч в класирането.

Хановер вече е втори с 47 точки, ако Байер победи по-късно днес ще има 49. А шампионите се сринаха до място за Лига Европа с 42 точки.

Така с три загуби за една седмица Байерн изгуби първо титлата, после Купата на Германия, а сега се отдалечи много от местата за Шампионската лига. Това положение поставя треньорът Луис ван Гаал на дръвника - предстоят драматични дни в Мюнхен.

В състава на Байерн днес отсъстваха наказания Швайнщайгер и болния Луис Густаво. Вместо тях започнаха Кроос в халфовата линия и Бадщубер в защита.

Байерн започнаха много нахъсано мача, владееха непрекъснато топката в началните десетина минути. Първият опасен удар обаче отправи Рауш от Хановер, чието воле мина на сантиметри от гредата.

В 16-ата минута същият Рауш центрира отлично отляво, Абделауе протегна крак и прати топката под гредата – 1:0 за Хановер.

Байерн опитаха да реагират бързо, но прибързваха, Робен и Рибери по крилата бяха слаби. За сметка на това Погатец имаше шанс да удвои, но би в Крафт от удобна позиция.

На практика домакините бяха плътно прибрани и реазчитаха на контраатаки, които обаче провеждаха с успех. Чак в 33-ата минута баварците имаха нещо като положение, когато Гомес свали към Мюлер, но той не удари добре топката и пропусна.

На полувремето ван Гаал опита с двойна смяна да даде повече ред в играта на тима си, вкара Отл и ван Буйтен. В 51-ата минута обаче нещата за шампионите придобиха драматичен характер. След къс корнер Канстантин Рауш, който правеше фантастичен мач, с удар от 14 метра, който леко се отклони от Гомес, взриви стадиона – 2:0 за Хановер!

В следващите драматични минути Мюлер бе съборен в наказателното поле, но последици нямаше. Абделауе пък стреля към Крафт.

В 55-ата минута Мюлер пак бе съборен за дузпа, но топката отиде в Рибери, той центрира и Робен с глава намали на 2:1 – нова надежда за Байерн.

Тя трая обаче само седем минути – в 62-ата Пинто отне топката именно от Робен, напредна сам към наказателното поле и с далчен удар порази Крафт и Байерн – 3:1! Вратарят остана със сериозна вина за този гол, като почти изпусна топката в мрежата.

В следващите минути Робен се измъкна сам, но не можа да преодолее вратаря на Хановер Цилер. Байерн обаче заигра много по-силно, започна да печели всяка първа топка. В игра се появи и Клозе, малко след това Мюлер прати топката право във вратаря.

В 73-ата минута дойде развръзката – за умишлен фаул Брено от Байерн получи директен червен картон. Вече Байерн нито можеше, нито знаеше как да предотврати загубата и напусна стадиона победен.

Хановер – Байерн 3:1

1:0 Абделауе (16)

2:0 Рауш (52)

2:1 Робен (55)

3:1 Пинто (62)

Хановер: Цилер, Черундоло, Хагуи, Погатец, Шулц, Шмидебах, Пинто, Щиндл, Рауш, Шлаудраф, Абделауе

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук (46-ван Буйтен), Брено, Бадщубер (46-Отл), Кроос (69-Клозе), Пранич, Робен, Мюлер, Рибери, Гомес