Байерн постигна много важна победа с 2:1 над Щутгарт като гост. С нея баварците вече се откъснаха с три точки на върха в германското първенство.

Домакините поведоха първи, но с два гола на Марио Гомес Байерн стигна до победата. Щутгарт игра близо един час с човек по-малко, но въпреки това се би смело и на няколко пъти бе близо до точката. Това също говори за пестеливото представяне на Байерн.

С новите си два гола пък Марио Гомес вече има 15 гола през сезона в Бундеслигата и общо 23 във всички турнири.

След като през седмицата Хайнкес пусна само резерви в Шампионската лига, днес всички титуляри на Байерн бяха на терена. Без трайно контузения Швайнщайгер, но с Робен по крилото.

Мачът се очакваше да поднесе много голове – преди година през декември като гост Байерн вкара за четири дни цели 11 гола във вратата на Щутгарт, побеждавайки за първенството и Купата на Германия с 5:3 и 6:3!

Още в 3-ата минута холандецът навлезе отдясно, но опасното му подаване към Гомес му бе избито в корнер. След него ван Буйтен стреля в аут.

Байерн започна на високи обороти и след още две минути привържениците му вече вдигаха ръце за гол, но Гомес направи невероятен пропуск. Робен проби отдясно и подаде успоредно към нападателя, който обаче не уцели топката пред празната врата.

В 6-ата минута Щутгарт отвърна на атаките – Молинаро проби силно отляво, където Рафиня не можа да го спре, вдигна към Харник, който свали топката с глава и Гентнер от воле не даде шанс на Нойер да мръдне – 1:0 за домакините.

След още две минути в тази бурна начална фаза след вдигане на Робен Томас Мюреп игра с глава, но ударът му мина на сантиметри покрай гредата. В 13-ата минута обаче логичното се случи – Рафиня центрира отдясно, а Гомес изпревари Таски и вратаря Улрайх и с крак отклони топката в мрежата – 1:1.

В 20-ата минута след хубава комбинация между Робен и Мюлер Гомес с глава опита леко да прати топката с глава в мрежата, но бранител изчисти пред голлинията в корнер, който не донесе нищо.

Байерн владееше трайно инициативата, но домакините дебнеха с високоскоростни атаки.  В 25-ата минута Улрайх се хвърли атрактивно да изби удар на Мюлер.

Четири минути след това стана ключово събитие – Молинаро, който вече имаше жълт картон, фаулира напредващия отдясно Робен и беше изгонен. Холандецът симулира в известна степен, стадионът беснееше и атмосферата се нажежи.

С човек повече Байерн продължи да е по-активния отбор, но не успя да създаде чисто голово положение до почивката. Публиката освиркваше тотално гостите и особено Робен, при всяко докосване на топката.

Гостите натиснаха веднага след почивката, Улрайх спаси удар на Кроос. В 57-ата минута обаче  превъзходството даде резултат – Кроос подаде на Лам в наказателното поле, той пусна успоредно към Гомес и нападателят се разписа за втори път – 1:2.

В следващите минути треньорът на Щутгарт Лабадия рискува тотално, пускайки в игра нападателите Погребняк и Какау. Руснакът имаше възможност и да изравни, но  не можа да нанесе добре удара.

Към края натискът на Щутгарт се засили, отборът смело търсеше изравняването. В 80-ата минута ван Буйтен върна нескопосано към Нойер, Какау изскочи и стигна до топката, но я прати над гредата.

В последните минути Байерн успя обаче да задържи преднината си и вече води с три точки на върха в първенството пред шампионите от Борусия Дортмунд. Щутгарт е на седмо място с 22 точки.

Щутгарт – Байерн 1:2

1:0 Гентнер (6)

1:1 Гомес (13)

1:2 Гомес (57)

Щутгарт: Улрайх, Бока, Таски, Маца, Молинаро, Квист, Гентнер (70-Какау), Харник, Хайнал (87-Нидермайер), Гебхарт, Шибер (70-Погребняк)

Байерн: Нойер, Рафиня, ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Тимошчук, Кроос, Робен (85-Боатенг), Мюлер (79-Луис Густаво), Рибери (79-Алаба), Гомес