Насред кризата в Европа и потъването на големите клубове в дългове, Байерн Мюнхен прави големи пари. На общото събрание на клуба бяха обявени фантастични числа.

Свободните средства са се увеличили почти двойно и в момента Байерн разполага с 129 милиона евро. Това позволява финансирането на още големи трансфери без задлъжняване.

След исторически рекордния оборот от миналата година, сега той е понамалял, но пак е второто най-добро постижение - 328,5 милиона (със стадиона). Чистата печалба след данъци също е намаляла – но клубът прави мащабна селекция през лятото на 2011 година, а през 2010 не взе никой.

„Байерн е добре подготвен за бъдещето. Не само сме на печалба, но и всички изисквания на ФИФА за финансов феърплей са повече от изпълнени”, каза финансовият директор на клуба Карл Хопфнер.

В Байерн от доста време повдигат темата за финансовия феърплей сред клубовете – да не харчиш повече отколкото печелиш. На практика сред водещите клубове в Европа германците са единствените, които покриват изискванията.

Президентът Ули Хьонес атакува онези фенове, които през лятото не искаха вратаря Мануел Нойер да бъде в отбора.

„Който сега каже, че трансферът на Нойер е грешка, по-добре да си стои вкъщи. Той е най-добрият вратар в света, личност, която пасва отлично на Байерн. Не само юмруците му са добри, но и ума – а тук имаше доста играчи, които не бяха благословени с това”, отсече Хьонес.