Треньорът на Байерн Юп Хайнкес обяви, че няма да даде нито един от играчите да бъде трансфериран през зимата. Надеждите на Пранич, Олич и Контенто са напразни.

„Не искам да продадем нито един от футболистите. И без друго кадрите ни не са прекалено много. Ето защо искам всички да останат”, каза треньорът, цитиран от вестник tz

„В същото време обаче разбирам играчи като Пранич, които в момента не са особено доволни”.

В халфовата линия на Байерн положението се затяга. Швайнщайгер е контузен, Тони Кроос не обича да се връща, Тимошчук наказан.А отборът е в намален състав и заради националните отбори.

„Сега се надявам не всички национали на Байерн да играят два мача. Най-важно е да се върнат здрави при нас”, допълни Хайнкес.

В същото време украинецът Анатоли Тимошчук разкри, че е отклонил четири предложения за трансфер. Той даде на заден ход в отношението с треньора, когото критикува, че го пуска рядко.

„Това беше преди няколко седмици, междувременно нещата се промениха. Хайнкес ми обясни философията си, как иска да играя и каза, че ще ни върти. Влизам в тази роля, а и треньорът прави всичко много умело в психологически план”, каза Тимошчук пред списание Кикер.