26-годишният нападател на Байерн Мюнхен Марио Гомес не остана много доволен от поледата над Наполи с 3:2. А той вкара и трите гола в срещата.

„Това със сигурност не е перфектния мач. Ако не бяхме пуснали гол щеше да е такъв, сега не е. Голът на италианците точно преди полувремето беше страшна глупост”, ядосваше се нападателят след срещата.

„През втората част ни беше трудно, играхме предимно в отбрана. А и контузията на Швайни шокира отбора – той ни е двигателя в центъра, ускорява и намалява темпото на играта ни.”

„Ние обаче сме водещ клуб и трябва да превъзмогнем неговото отсъствие. Що се отнася до мен, аз съм само този, който стои в центъра на атаката”, скромен бе Гомес.

Той можеше да вкара и чтвърти гол в последните минути, когато пробва от 80 метра да прехвърли вратаря на Наполи. В последния момент обаче Де Санктис се върна и преодтврати попадението.

Гомес вече има 19 гола този сезон във всички турнири, това бе вторият му хеттрик след този срещу Кайзерслаутерн. Нападателят вкара веднъж и 4 гола в един мач (на Фрайбург).

Но освен с попаденията, срещу Наполи Гомес направи впечатление и с други компоненти на играта.

„Рядко съм го виждал да работи толкова усърдно във фаза защита”, похвали го Франц Бекенбауер по телевизия Sat1.