Офанзивният полузащитник на Борусия Мьонхенгладбах Марко Ройс е в списъка за селекция на Байерн Мюнхен. Той получи наскоро нов договор, в който има твърдо записани суми за трансфер. През лятото на 2012 година той ще струва 18 милиона евро.

В Байерн темата се коментира. Босовете Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге да „за” привличането на младия национал, треньорът Юп Хайнкес е по-умерен.

„Той е един от най-добрите германски играчи, иначе нямаше да е в националния отбор. Доказа големите си качества в Гладбах. Ройс е играч, който би ни придвижил напред”, коментира капитанът на Байер Филип Лам на пресконференция.

„Засега още не сме седнали да дискутираме темата”, продължава да е сдържан треньорът Хайнкес.

От Борусия М не харесват приказките по този повод. Спортният директор Макс Еберл ги определи като „спекулации”, а вицепрезидентът Райнер Бонхоф насочи вниманието другаде.

„Нормално е Байерн да гледат добри играчи и да говорят по въпроса. Странно ми е обаче, че го правят сега, а не пред мача помежду ни както е обичайната им практика”, иронично подхвърли легендарният германски футболист от миналото.