Макар и с променен състав Байерн победи с лекота втородивизионния отбор на  Инголщад на своя стадион в Мюнхен. Без много да си дават зор баварците се възползваха от лесния жребии и спечелиха с 6:0

Юп Хайнкес бе дал почивка на доста от титулярите. На вратата застана 37-годишният Ханс-Йорг Бут, който за първи път се появява на терена през този сезон. А на резервната скамейка на баварците останаха над 100 милиона евро, инвестирани в играчи.

Байерн влезе мудно в мача, гостите се отбраняваха добре. Чак в 33-ата минута рикошет помогна на Томас Мюлер да открие резултата.

64 000 души бяха напълнили стадиона въпреки непретенциозния съперник. И след почивката баварците превключиха на по-голяма скорост.

 В 49-ата минута Алаба покачи на 2:0. Това е второ попадение в последните дни на афро-австриеца, който се разписа и при загубата в Хановер преди дни.

Четири минути по-късно Нилс Петерсен също се вкара гол. Луис Густаво намери Контенто, който с боц ритна топката към Петерсен и нападателят бе точен.

Баварците продължи да нападат, Алаба и Олич пропуснаха да увеличат. Но друг го направи.

В 70-ата минута Пранич подаде към Тони Кроос, който майсторски финтира противник и изведе Петерсен, който вкара втория си гол в мача – 4:0.

Малко след това в игра за Байерн се появи и японецът Такаши Усами. Досега младият талант имаше само едно участие – през август срещу Волфсбург. Днес обаче направи фурор.

В 82-ата минута той направи добри финтове, подаде на Рафиня, който в опита си да центрира уцели с рикошет Матип от Инголщад и така стана гол (или автогол) – 5:0 за Байерн.

В последната минута след двойно с Олич Усами умело поведе топката и с диагонален удар вкара първия си гол за Байерн.

Байерн – Инголщад 6:0

1:0 Мюлер (33)

2:0 Алаба (49)

3:0 Петерсен (53)

4:0 Петерсен (70)

5:0 Матип (82-автогол)

6:0 Усами (90)

 

Байерн: Бут, Рафиня, Боатенг, Луис Густаво, Контенто, Тимошчук, Пранич, Мюлер (62-Олич), Кроос (73-Усами), Алаба, Петерсен

Инголщад: Кирхщайн, Гьорлиц, Писо, Матип, Финк, Бамбара, Метцелдер, Кнасмюлнер (58-Лайтл), Каюби (58-Бухнер), Будле (64-Акаичи), Кванер