Байерн загуби с 2:1 гостуването си на Хановер и записа първо поражение през сезона. Загубата е изненадваща и дойде в един интересен мач. Баварците обаче остават начело в класирането.

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес направи две промени в състава. На мястото на болния ван Буйтен се появи Рафиня, което наложи малко преправяне на схемата в отбрана в сравнение с последните мачове. Вместо Тимошчук пък титуляр започна Луис Густаво.

През седмицата двата отбора направиха равенства в евротурнирите: Байерн в Шампионската лига срещу Наполи, Хановер – срещу Копенхаген в Лига Европа. Но и двата тима бяха здраво надъхани за срещата.

Първото положение бе за домакините, когато в 12-ата минута Пандер намери отлично Абделауе, но ударът му облиза дясната греда на Нойер и излезе в аут. Две минути след това на отсрещната врата третият вратар на Германия Цилер направи феноменално спасяване, като извади удар на Гомес с глава от пет метра.

Мачът беше много интересен, с бърза размяна на положения за гол. Байерн опитваха удари – Луси Густаво стреля в Цилер, а след това Тони Кроос удари горната греда.

В 22-ата минута стана още по-интересно: Филип Лам направи безумна дузпа. Капитанът на Байерн атакува директно крака на Черундуло, без изобщо да играе с топката. Абделауе, който днес става на 26 години, не трепна при изпълнението – 1:0 за Хановер!

771 минути издържа Мануел Нойер без гол. Попадението на Хановер от дузпа в 23-ата минута сложи край на тази забележителна серия и на мечтата на вратаря да подобри най-доброто постижение в Бундеслигата. Той остава притежание на подписалия преди два дни с Шалке Тимо Хилдебранд (884 минути). Кан е втори, Нойер трети.

Мачът се изостри. В 28-ата минута настана масово сбиване след едно нарушение в центъра. Боатенг закачи в мелето с ръка врата на Шулце, който отвърна, а след известни консултиации съдията Фридрих показа червен картон на защитника на Байерн и жълт на този на Хановер. Положението на баварците стана още по-тежко.

Тези събития изнервиха тотално двата отбора, футболистите скачаха като ужилени при всяко единоборство. Играта се накъса и голови положения не се създаваха.

Минути преди паузата обаче можеше да падне нов гол за Хановер. Абделауе напредна отляво надделявайки над Бадщубер, но Щиндл от пет метра прати топката над гредата, изпускайки стопроцентово положение за втори гол. Байерн затвори това полувреме с меле пред вратата на противника, от което не стана нищо.

Две минути след подновяването на играта Кроос изведе добре Гомес, но Цилер спаси. И в 50-ата минута нещата съвсем се объркаха за баварците – Пандер реши да стреля от над 20 метра и след рикошет в Луис Густаво топката влетя в мрежата на Нойер – 2:0 за Хановер!

След още няколко минути Лам изпусна Черундоло, той подаде на Щиндл, който нацели дясната греда на баварците. В 63-ата минута поне численото равновесие бе възстановено – Черундоло получи втори жълт и съответно червен картон. Но вече Хановер водеше с два гола.

Изглеждаше, че всичко е загубено. Хайнкес обаче направи точната смяна, пускайки Давид Алаба. В 83-ата минута точно младият афроавстриец намали резултата с отсечен удар.

В напрегнатите последни минути в игра се появиха всички нападатели на баварците – Олич и Петерсен щурмуваха противника за заветното равенство. До него обаче не се стигна – 2:1 Хановер победи Байерн.

Хановер – Байерн 2:1

1:0 Абделауе (23-дузпа)

2:0 Пандер (50)

2:1 Алаба (83)

Хановер: Цилер, Черундоло, Хагуи, Погатец, Шулц (46-Рауш), Шмидебах, Пинто, Щиндл, Пандер, Абделауе (79-Я Конан), Шлаудраф (71-Шахед)

Байерн: Нойер, Рафиня (68-Алаба), Боатенг, Бадщубер (87-Петерсен), Лам, Швайнщайгер, Луис Густаво, Мюлер, Кроос, Рибери, Гомес (84-Олич)