След десет поредни победи Байерн направи 0:0 срещу Хофенхайм. Баварците бяха видимо изморени от дългата серия мачове и играха през втората част откровено за нулевото равенство.

Байерн остава на първо място с 19 точки, утре при победа Вердер може да се изравни с тях на върха.

В същото време вратата на баварците остана суха в 11 мач поред - 1018 минути!

За днешния мач треньорът Юп Хайнкес направи една промяна в състава от мача с Манчестър Сити – Тимошчук се появи с халфовата линия вместо Луис Густаво. Неготовият напълно Робен остана първоначално на пейката, както и Рафиня, който се почувства зле на загрявката.

Още от първите минути си пролича, че играчите на Хофенхайм са готови да предложат сериозно надбягване на фаворита. Борбата се водеше за всяка топка, домакините пресираха добре в средата на терена.

В 17-ата минута Кроос вдигна към Боатенг, чиято добавка бе избита от голлинията. Това бе единственото чисто положение на неособено свежо изглеждащите баварци.

Хофенхайм отвърна с опасен удар на Компер с глава, избит с върха на пръстите от Мануел Нойер. След това положение ролите се разпределиха ясно - домакините бяха по-активния отбор, блокираха халфовете на Байерн и проведоха бързи атаки, при които обаче гол не падна.

В 34-ата минута при една солова акция ван Буйтен дръпна Сигурдсон за фланелката в наказателното поле, но исландецът се забави с падането и съдията основателно не даде дузпа.

Така малко изненадващо първото полувреме премина при по-добра игра на Хофенхайм. Хайнкес реагира като замени Рибери с Робен на почивката. В тактическата постройка това означаваше изтегляне на Мюлер отляво, за да може холандецът да заеме мястото си по дясното крило.

Това обаче не донесе някаква промяна в играта, отборът на Байерн изчакваше развоя на събитията, не опитваше да ги определя. Футболистите на Хофенхайм пък опитваха стрелба от всички посоки, без да затрудняват Нойер.

В 69-ата минута баварците ликуваха – след удар на Боатенг Швайнщайгер прати топката в мрежата. Голът обаче бе справедливо отменен от съдията заради засада.

Домакините натиснаха, усещайки, че баварците поприключиха със силите. В 83-ата минута Обаси нахлу добре отляво и стреля силно, но в аут. Така срещата завърши без гол.

Хофенхайм – Байерн 0:0

Хофенхайм: Щарке, Бек, Форза, Компер, Браафхайд, Рузи, Уилямс (69-Кайзер), Бабел, Роберто Фирмино (73-Мусона), Обаси, Сигурдсон (85-Шиплок)

Байерн: Нойер, Боатенг, ван Буйтен (75-Луис Густаво), Бадщубер, Лам, Тимошчук, Швайнщайгер, Мюлер, Кроос, Рибери (46-Робен), Гомес (58-Алаба)