Треньорът на Байерн Юп Хайнкес оповести, че Ариен Робен може да се завърне в игра съвсем скоро. Още в следващия кръг от Бундеслигата.

„Той вече тренира с топка, натоварванията се увеличават. Развива се добре. Не мога да кажа кога точно ще играе, но се надявам през уикенда да е в състава срещу Байер или другата седмица срещу Манчестър Сити”, каза Хайнкес пред списание Кикер.

Болките в слабините на Робен му пречат да играе от няколко седмици. Наскоро шефът на управата в клуба Карл-Хайнц Румениге прогнозира, че крилото може да отсъства още месец, но очевидно срокът ще е по-кратък.

В същото време спортният директор на Шалке Хорст Хелд, респектиран от силната игра на Байерн и серията от осем поредни победи, излезе с интересно предложение.

„Играят почти перфектния футбол. Може би останалите 17 клуба в Бундеслигата трябва да измислим нещо – например Байерн да започват мачовете само с девет играчи или да имат право само на една смяна”, пошегува се Хелд.

Серията на Байерн наистина впечатлява - 8 поредни победи в първенството и Шампионската лига, 23:0 голова разлика, 748 минути без гол в собствената врата.