Историческа победа с 1:0 постигна Борусия Мьонхенгладбах в първия кръг от първенството – над Байерн в Мюнхен!

Гладбах имаше само една победа в историята от 43 опита като гост в южногерманския град, но днес воденият от Люсиен Фавре тим взе втори успех навън в това класическо германско дерби.

Байерн се провали въпреки новата селекция и новия треньор. За Юп Хайнкес мачът бе с особен заряд - бивш играч и треньор на Борусия, той е от легендите на клуба, но сега не можа да направи нищо.

Мануел Нойер застана на вратата на Байерн, след като имаше проблеми през седмицата. Рибери бе готов, но остана на пейката. Вместо него Юп Хайнкес пусна Тони Кроос.

Баварците опитваха с много разигравания за налагат темпото в срещата, Марио Гомес на два пъти се озова в добри позиции за удар в първите минути. Домакините имаха игрово предимство, но мачът се играеше предимно в центъра.

В 26-ата минута Кроос напредна към дъгата на наказателното поле и стреля по земя, младият вратар на Борусия тер Стеген първо изпусна топката, но все пак я хвана. Последваха няколко напрегнати мелета в наказателното поле на гостите след корнери, но до удар не се стигна.

Постепенно играта на Байерн затъна в посредственост, което отново показа, че новият тим, който Хайнкес прави, все още не функционира както трябва.

В 42-ата минута Борусия можеше да поведе, когато с фалцов удар с левия крак Хуан Аранго прати топката в пространството под напречната греда, но високият Нойер със сетни сили изби. След корнера Ройс стреля, този път право в ръцете на вратаря.

Байерн отвърна с удар на Швайнщайгер, който след корнер с глава прати топката малко встрани от лявата сглобка между двете греди на вратата.

В 48-ата минута Мюлер центрира отдясно към Гомес, чийто удар с глава бе спасен от тер Стеген. Малко по-късно Гомес уцели с глава лявата греда. В Байерн свириха за атака.

В 59-ата минута обаче Борусия вкара гол – Аранго центрира и де Камарго прати топката с глава в мрежата на Нойер. Съдията обаче отмени може би правилно гола, тъй като нападателят побутна Швайнщайгер с ръце, за да се освободи.

Три минути по-късно обаче нямаше кой да спасява Байерн. След дълъг пас Мануел Нойер излезе идиотски да посреща топката на линията на пеналта, но де Камарго го изпревари и с глава прати топката в мрежата – 0:1 за Борусия!

Байерн отвърна с удар на Робен, който вратарят спаси. Домакините натискаха, Хайнкес смени Боатенг с нападателя Петерсен.

В 76-ата минута Швайнщайгер стреля, тер Стеген спаси, а Мюлер вкара отскочилата топка в мрежата – нападателят обаче бе в спорна засада и резултата бе запазен.

Зо края на срещата усилията на баварците да изравнят не дадоха резултат и Борусия ликуваше, докато за Байерн предстоят напрегнати дни.

Байерн – Борусия Мьонхенгладбах 0:1

0:1 де Камарго (62)

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг (76-Петерсен), Бадщубер, Лам, Луис Густаво, Швайнщайгер, Робен, Кроос (60-Рибери), Мюлер, Гомес

Борусия: тер Стеген, Янчке (90-Маркс), Брауерс, Данте, Дамс, Нордвейт, Нойщедтер, Ройс (90+2 Руп), Аранго, Ханке (83-Херман), де Камарго