Ръководството на германския футболен гранд Байерн Мюнхен не изключва привличането на нов защитник до края на летния трансферен прозорец, съобщи спортният директор Кристоф Фройнд за "Скай Спортс".

Причината е свързана с контузиите на бранителите Йосип Станишич (разкъсване на сухожолие на дясното коляно) и Хироки Ито (фрактура на ходилото на крака), които ограничават възможностите за избор на старши треньора Венсан Компани.

"Вече казах, че съм много доволен от състава, с който разполагаме. Но за съжаление в момента имаме двама играчи от защитата, на които не можем да разчитаме. Със сигурност трябва да отчетем това и да реагираме по някакъв начин. По принцип нямахме планове да вземаме нов футболист, но до затварянето на трансферния прозорец има още пет дни, така че всичко е възможно", коментира Фройнд.

Байерн от доста време има интерес към германския национал Джонатан Та от Байер Леверкузен, който е оценяван на около 30 милиона евро, но на този етап баварците не са отправили конкретно предложение за закупуването на играча. Та има договор до края на сезона. 

Снимка: БГНЕС