Хари Кейн се развихри в 100-ия си мач за Англия, като осигури 2:0 над Финландия в Лигата на Нациите на „Уембли“. 

Нападателят реализира с хубави изстрели след почивката и вече има 68 гола за Трите Лъва, които пък имат 6 точки в групата след първите два мача. 

Домакините доминираха и очаквано спечелиха, за да увеличат още повече шансовете на селекционера Лий Карсли да остане начело на отбора за постоянно. 

В състава на домакините Хари Кейн очаквано започна като титуляр в своя мач №100 за Трите лъва, като преди сблъсъка имаше и специална церемония в негова чест. Младият Ейнджъл Гомес от Лил се появи като титуляр в средата на терена. 

Домакините установиха контрол още от началото, докато съперникът им очаквано играеше на контраатака. Англичаните не успяваха обаче да стигнат до добри положения в първите петнайсетина минути, въпреки владението на топката. 

В средата на полувремето стана интересно. Първо Кейн получи възможност и стреля, но право във  вратаря, който изби спокойно. Веднага след това Кескинен излезе на добра позиция за гостите и потърси далечния ъгъл, но Пикфорд отклони, а и след това се оказа, че има нарушение. 

Последва възможност за Сака, чийто удар по диагонала се получи опасен след рикошет, но Храдецки все пак съумя да реагира, за да дойде и гол на Кейн с глава, но впоследствие той бе отменен заради тънка засада. 

Англичаните натискаха, но така и не можеха да стигнат до гол. Сака отново не бе точен, този път с левия крак в 34-ата минута, а на два пъти финладски защитници изпреварваха решаващо Кейн. Александър-Арнолд прати топката на сантиметри от гредата с диагонален удар, а след това отново бе близо от пряк-свободен, но в крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След нея нещата не се промениха. Кейн предизвика спасяване от Храдецки от пряк свободен удар, след като секунди преди това Райс бе стреля малко над целта, бе пуснал авантаж. В 57-ата минута обаче, логичното се случи. Финландците сбъркаха при изнасянето, Кейн получи пред наказателното поле, смени посоката и със страхотен удар опъна мрежата, за да се разпише в стотния си мач за Англия.  

Малко след това Рико Люис пропусна да удвои, след като от добра позиция стреля встрани. Влезлият от пейката Еберечи Езе бе близо да остане сам срещу вратаря, но не успя да овладее. 

В 76-ата минута интригата приключи, а Кейн отново бе героят. Александър-Арнолд изведе резервата Нони Мадуеке зад защитата отдясно, той нахлу в наказателното поле и чукна встрани към капитана, който от движение прати топката в далечния ъгъл и подпечата победата. Малко след това той бе заменен за неудоволствие на някои фенове, но така Лий Карсли показа твърда ръка. 

Англия – Финландия    2:0

1:0    Кейн 57
2:0    Кейн 76

Англия: Пикфорд, Александър-Арнолд, Конса (61 Колуил), Стоунс (80 Гехи), Люис, Райс, Гомес, Сака (66 Езе), Грийлиш, Гордън (66 Мадуеке), Кейн (80 Боуен)
Финландия: Храдецки, Стал, Хосконен, Иванов, Уронен (46 Калман), Пелтола, Шюлер, Камара, Йенсен (63 Йенсен), Пуки (46 Нисканен), Кексинен (74 Антман)