Байерн Мюнхен се измъчи, но удари Аугсбург с 1:0 след късна дузпа в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

Момчетата на Юлиан Нагелсман отново изиграха слабо първо полувреме, което трябваше да бъде някаква реакция за фиаското им срещу Виляреал в Шампионската лига.

Реакция на стадион "Алианц Арена" не само не последва, но Байерн не отправи нито един точен удар през първите 45 минути, записвайки само един неточен изстрел и три блокирани шута. Любопитното е, че точно такива бяха показателите и на гостите, като предимството на шампионите се изразяваше само в притежанието на топката - 61% в тяхна полза.

Все така изолиран от играта оставаше голмайсторът на първенството Роберт Левандовски, който очевидно не беше в най-добрата си форма след мачовете на националните отбори.

60 секунди след рестарта Байерн най-после стигна до голово положение, но точният удар с глава на Левандовски беше "изваден" от вратаря Рафал Гикевич. Аугсбург отвърна с хубава контраатака и спасен от Мануел Нойер удар на резервата Анди Зекири, веднага след което Джошуа Кимих загря ръкавиците на Гикевич с тупалка извън пеналта.

Байерн се поактивизира четвърт час преди края на редовното време, но неточните удари започваха да предизвикват едновременно смях и недоволство по трибуните. 

Десетина минути преди края Рийс Оксфорд игра с ръка в наказателното поле на гостите след удар с глава на Левандовски и реферът маркира дузпа, след като си помогна с видеоповторение. Полякът застана зад топката и я прати безпощадно в десния ъгъл за 1:0.

Попадението вдъхна импулс на хегемона и първо Коман накара Гикевич да спасява, а след това Кимих разтресе напречната греда. Левандовски можеше да запише и асистенция, но Никлас Дорш пресече негов пас пред голлинията.

Така лидерът Байерн Мюнхен събра 69 точки и пет кръга преди края на сезона води с девет пункта на втория Борусия Дортмунд. Аугсбург е 14-и с 32 точки.

 

Байерн Мюнхен - Аугсбург 1:0

1:0 Роберт Левандовски - 82', дузпа