Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман призова отбора си да се представи на ниво в съботния мач от Бундеслигата срещу Аугсбург след неочаквания провал в Шампионската лига в средата на седмицата.

Байерн загуби с 0:1 от Виляреал на четвъртфиналите на Шампионската лига, но все още има шанса да обърне развоя, тъй като е домакин на реванша във вторник в Мюнхен.

Баварците обаче също трябва да покажат на какво са способни срещу Аугсбург, който се отдалечи на шест точки от опасната зона с две поредни победи в сезон, в който Мюнхен имаше няколко неуспеха, включително загуба с 0:5 за Купата на Германия от Борусия Мьонхенгладбах и поражение с 2:4 в първенството от Бохум.

Цитираният от БТА Нагелсман предупреди, че "вече нямаме голяма граница на толерантност за пропуски", тъй като каза, че "никой, включително мен, не е имал върхово представяне" в Испания.

Той нарече срещата с Аугсбург "важна" и добави: "Все още сме в много добър сезон, ако преодолеем Виляреал".

Нагелсман каза, че Никлас Зюле ще започне в защитата в събота и Леон Горецка в халфовата линия, докато Алфонсо Дейвис ще бъде на резервната скамейка след завръщането си от сърдечни проблеми за целия мач срещу Виляреал. Байерн води в класирането на Бундеслигата с девет точки пред Борусия Дортмунд.