Интер сложи край на серията от 49 поредни мача без загуба на Ювентус в Серия А. Нерадзурите се пребориха с лидера в класирането и най-вече със съдията Талиавенто, за да обърнат резултата от 0:1 до 3:1. Това бе първо поражение за бианконерите от май 2011 г. насам. За нерадзурите пък успеха е девети поред във всички турнири и той ги доближи само на точка от първото място, на което оставя Юве.

Съдията Талиавенто сериозно помогна на Старата госпожа през първата част. Още в 18-ата секунда Ювентус поведе с гол на Видал. При попадението обаче Асамоа бе повече от метър в засада преди да получи топката от Вучинич и след това да асистира на Видал. После в средата на първата част Талиавенто спести откровен втори жълт картон за Лихтщайнер. Треньорът на Ювентус се засрами и веднага смени Лихтщайнер с Касарес.

След паузата реферът зад вратата Орсато отсъди дузпа за Интер, само 3 минути, след като публиката на Ювентус го уцели с предмет. Милито изравни за 1:1 от бялата точка. А в 75-ата минута отново Принца бе точен за да направи обрата пълен. Родриго Паласио вкара третия гол в 89-ата минута след чудесен пас на Нагатомо.

Мачът бе определен като най-големият сблъсък от началото на сезона. Ювентус искаше закръгли серията си без загуба на 50 мача без поражение в Серия А. Интер пък дойде в серия от осем поредни победи. Бианконерите спечелиха всичките си мачове у дома до момента, а Интер - всичките като гост. Ювентус бе единственият тим без загуба, Интер - без равенство.

Старата госпожа можеше да се похвали като отбора с най-добра атака (22 отбелязани гола до момента и то от 12 различни футболисти) и най-добрата защита (5 допуснати). Интер пък беше с най-доброто нападение при гостувания (11 отбелязани гола)

За Ювентус в игра се завърнаха Маркизио и Видал, които не бяха в състава за мача с Болоня. Героят от онзи мач Пол Погба остана на пейката. В атака действаха Джовинко и Вучинич.

Треньорът на Интер Андреа Страмачони заложи на 3-4-3 и остави Гуарин на пейката. В атака бе невероятното трио Касано, Паласио, Милито, които имаха помежду си общо 12 гола и 8 асистенции.

Началото бе взирвно. Още в 18-ата секунда Ювентус поведе. Вучинич изведе Асамоа, който лесно изведе Видал за 1:0. Повторението показа, че Асамоа е в очевадна засада, която не бе сигнализирана от съдиите и бианконерите за пореден път този сезон се облагодетелстваха от неточно съдийско решение. Страничният съдия бе също толкова заспал, колкото и защитата на Интер. Голът се оказа най-бързия този сезон в най-големите пет първенства в Европа. Все пак Видал изостана с 10 секунди от абсолютния рекорд в Серия А - Паоло Поджи (8 сек).

В 8-ата минута Ювентус бе близо до втори гол. Пирло пусна отлична топка в наказателнато поле към Маркизио и последва удар от воле с левачката, но Ханданович спаси с отличен рефлекс. В следващата атака отново Пирло даде великолепен пас към Маркизио, който спря добре, но не удара не бе на ниво и Ханданович лесно спаси.

После Камбиасо опита два удара от дистанция в рамките на минута, но без някакъв резултат. Последва анулиран гол на Паласио заради засада. След бърз фаул аржентинецът прати топката в мрежата, но този път страничния съдия правилно вдигна флага, макар засадата да бе по-малка от тази на Асамоа. Касано опита шут от дистанция, но покрай вратата.

В средата на полувремето реферите решиха, че гола от засада, който пуснаха на Ювентус е твърде малко. Щефан Лихтщайнер бе пожален от съдията Талиавенто, който му спести втори жълт картон за закъснял шпагат срещу Паласио. Треньорът на Ювентус бързо смени Лихнщайнер с Касарес.

В края на полувремето Ювентус отново имаше шанс. Центриране на Асамоа бе отклонено от Санети и единствено добрата намеса на Ханданович предотврати втори гол. После Нагатомо и Самуел не се разбраха и топката стигна до Видал, който стреля от границата на наказателното поле, но вратаря на Интер спаси.

На почивката вместо резултата да е 0:0 и Ювентус да е с 10 души, беше 1:0 при 11 на 11. На почивката домакините извършиха още една смяна. Никлас Бенднер смени Мирко Вучинич.

Интер започна по-добре второто полувреме. Паласио бе изведен зад отбраната на Юве и преодоля вратаря Буфон, но почти от аутлинията опита удар, който намери мрежата от външната страна. 2 минути след това Интер направи чудесна контраатака. Милито чудесно освободи Паласио, който обаче стреля много лошо.

В 55-ата минута Орсато, един от съдиите зад вратите бе уцелен от тифозите на Ювентус с предмет. Малко след това Нагатомо опита шут, който Буфон отрази. Само 3 минути след инцидента с Орсато същия рефер отсъди дузпа в полза на Интер. Касано центрира от фаул и според Милито бе задържан от Маркизио. Талиавенто изчака решението на Орсато преди да посочи бялата точка. Принца сам реализира дузпата за 1:1.

Тифозите на Юве засипаха терена с предмети и съдията Талиавенто заплаши да прекрати мача. Интер продължи да атакува и макар на терена да имаше доста нерви и ритници, нерадзурите стигнаха до пълен обрат. В 75-ата минута Гуарин напредна и стреля от дистанция, Буфон успя само да избие и Милито изпревари защитник, за да реализира с добавка за 2:1.

Треньорът на Юве Алесио смени влезлия като резерва Касарес с Куалиарела. Страмачони отвърна с изваждането на Милито и пускането на Мудингай.

8 минути преди края Ханданович направи поредното ключово спасяване. Удар на Пирло от дистанция бе насочен в ъгъла, но вратаря спаси. Резервата Бенднер пък се възползва от объркване в отбраната на Интер и стигна до топката на аутлинията, откъдето опита фалцов удар над вратаря, но прати топката в аут.

Три минути преди края Куалиарела опита шут, който обаче мина покрай вратата. В предпоследната минута Интер направи невероятна контра при която Гуарин пусна 45 метров пас към измъкващия се Нагатомо. Японецът бе блокиран, но топката остана у него и той изведе чудесно Родриго Паласио, който останал сам срещу вратаря не сбърка за 3:1

Серията от 49 поредни мача без загуба на Ювентус приключи. Бианконерите не бяха губили в последните 33 срещу у дома във всички турнири и тази серия също отиде в историята. Андреа Страмачони пък продължава да преследва абсолютния рекорд на Манчини в Интер от 13 поредни победи във всички турнири. Това бе успех №9 поред, с който зад гърба му останаха легенди като Трапатони, Ерера и Моуриньо.

ЮВЕНТУС - ИНТЕР 1:3 1:0 Видал 1 1:1 Милито 59 дузпа 1:2 Милито 75 1:3 Паласио 89

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (38 Касарес, 78 Куалиарела), Видал, Пирло, Маркизио, Асамоа, Вучинич (46 Бенднер), Джовинко

ИНТЕР: Ханданович, Жуан, Ранокия, Самуел, Санети, Камбиасо, Гаргано, Нагатомо, Касано (69 Гуарин), Паласио, Милито (80 Мудингай)