Италианският шампион Ювентус е само на една победа от историческа пета поредна титла в Серия "А", след като надделя с 3:0 над Лацио у дома. Така 4 кръга преди края на първенството, "бианконерите" имат 9 точки пред преследвача си Наполи и по-добри показатели в директните двубои – 1:2 и 1:0 у дома.

"Старата госпожа" имаше пълно надмощие през целия мач и головете на Марио Манджукич и Пауло Дибала бяха най-малкото, с което римляните се разминаха. Много силна среща изигра вратарят на гостите Федерико Маркети, който спаси всичко възможно, а при 0:1 Патрик Габарон беше изгонен от игра за втори жълт картон.

По този начин пък Юве записа четвърта победа от четири мача с "орлите" през сезона без да допусне гол, а последната загуба от този отбор е чак от 2003 г.


Гостите изненадващо започнаха по-активно и в 7-ата минута Пароло засече с глава центриране от корнер, но мерникът му изневери. В следващата атака Юве не поведе като по чудо. Лихтщайнер направи впечатляващ пробив, нахлу в наказателното поле и върна назад към връхлитащия Дибала, който стреля от движение, но Маркети показа класа и спаси.

После домакините имаха пълно превъзходство и вратарят на римляните спаси нов удар на голмайстора на "старата госпожа", както и истински снаряд, дело на Погба. След малко повече от четвърт час игра Алекс Сандро засече от далеч и насочи топката право в сглобката на вратата, но сантиметри го разделиха от брилянтен гол.

В 20-ата минута Погба направи непростим пропуск. Френският национал получи кълбото абсолютно сам на точката за дузпата и вместо да открие резултата, стреля много нескопосано по земя и по никакъв начин не затрудни Маркети. Убийственият натиск на Юве не спря и секунди по-късно стражът на Лацио парира нов изстрел, този път на Дибала.

7 минути преди края на полувремето Маркети за пореден път отчая торинци след чудесна намеса при мощен шут на Дибала. 120 секунди по-късно обаче тоталното превъзходство на Юве даде резултат и вратарят най-накрая капитулира. След изпълнение на корнер, Погба засече по диагонала и Манджукич с едно докосване от вратарското поле чукна топката във вратата за 1:0!

Три минути след началото на второто полувреме крайният изход на мача беше предрешен. Патрик Габарон получи втори жълт картон за поредния си груб фаул и Лацио остана с човек по-малко на терена. Секунди след това Бонучи беше спънат в наказателното поле и главният съдия Паоло Мазолени без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Дибала, който с удар точно до дясната греда вкара за 2:0 за "бианконерите"!

В 65-ата минута Юве поведе с 3:0. Манджукич със страхотен пас намери Кедира, който проби и подаде на Дибала. Нападателят овладя с левия крак, след което с десния разстреля Маркети за трети път в двубоя. До края не падна нов гол и "старата госпожа" се поздрави със заслужена победа, която е 23 в последните 24 мача в калчото.

Ювентус – Лацио 3:0

Голмайстори:

1:0 Манджукич (39)
3:0 Дибала (52-д, 65)

Ювентус: Буфон, Ругани, Бонучи, Бардзали, Сандро, Лихтщайнер, Погба (82-Асамоа), Кедира (70-Стураро), Ернанес, Дибала (75-Дзадза), Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Лацио: Маркети, Лулич, Джентилети, Хут, Габарон, Онази, Билия (77-Каталди), Пароло (46-Милинкович-Савич), Кейта, Андерсон (53-Баста), Джордевич
Треньор: Симоне Индзаги

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Паоло Мазолени
Жълти картони: Стураро (Ювентус); Габарон (Лацио)
Червен картон: Габарон 48’ (Лацио)