Ювентус - Наполи, мач за Суперкупата на Италия. Стадион "Доха Стейдиъм Плюс", Доха, Катар, 19:30 часа българско време. Съдия: Валери

Тази година отново трофея за Суперкупата на Италия се провежда извън границите на страната. Другото различно е, че не е преди началото на сезона, а по време на зимната пауза. Ювентус и Наполи спориха за тази купа преди 2 години, в един доста спорен мач игран в Пекин. Тогава Ювентус спечели с 4:2.

ЮВЕНТУС
Вратари:  Буфон, Рубиньо, Аудеро, Сторари
Защитници: Киелини, Огбона, Бонучи, Лихтщайнер, Евра, Бардзали, Касарес, Романя
Халфове: Погба, Пепе, Пирло, Маркизио, Видал, Перейра, Матиело, Падоин, Витале, Мароне
Нападатели: Тевес, Коман, Джовинко, Йоренте, Мората
Контузени:Асамоа, Ромуло
Наказани: няма
Вероятен състав (4-3-1-2): Буфон – Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра - Маркизио, Пирло, Погба - Видал – Тевес, Йоренте


НАПОЛИ

Вратари: Рафаел, Андухар
Защитници: Коломбо, Розати, Маджо, Место, Албиол, Бритос, Кулибали, Енрике, Гулам
Халфове: Лупето, Романо, Радошевич, Жоржиньо, Инлер, Гаргано, Давид Лорес, Де Гузман, Романо, Кайехон, Мертенс, Хамшик
Нападатели: Игуаин, Сапата
Контузени: Сунига, Инсине, 
Наказани: няма
Вероятен състав (4-2-3-1): Рафаел - Маджо, Албиол, Кулибали, Гулам - Жоржиньо, Давид Лопес - Кайехон, Хамшик, Мертенс - Игуаин
Supercoppa Juventus-Napoli, i convocati

ebbe interessarti:http://www.napolitoday.it/sport/ssc-napoli/convocati-supercoppa-juve-napoli-22-dicembre-2014.html
Seguici su Facebook:http://www.facebook.com/NapoliToday

Прогноза на Gol.bg:
От Ювентус не направиха промени в групата за мача, която беше извикана за срещата с Каляри. В състава са 27 играчи, макар че някои от тях със сигурност няма да играят заради контузия. Въпреки това Алегри има на разположение много силен състав.

Шампионите ще заложат на схема с четирима души в защита и ромб в средата на терена. Киелини и Бонучи ще са партньори в центъра на отбраната. По двата фланга ще действат Лихтщайнер и Евра. Пирло, Маркизио и Погба ще са в средата на терена, а Видал точно зад двамата нападатели - Тевес и Йоренте.

За Алегри Суперкупата на Италия беше последния трофей, който спечели като треньор. Това стана през 2011 г., докато още водеше Милан. Сега може първата му купа с Юве да е отново тази.

Наполи изостава с 12 точки от съперника си в първенството, но има огромно желание да спечели този трофей. Ювентус взе купата в последните две години и има общо 6 победи за Суперкупата на Италия. Наполи може да се похвали само с един такъв трофей във витрината си. През 1990 г. с Марадона в състава южняците разбиха именно Ювентус на финала за Суперкупата (5:1). В последните 2 сблъсъка за отличието Ювентус вкара по 4 гола и сега отново е фаворит за победата.

Резултат: Ювентус - Наполи 3:1