Ювентус получи първи гол от началото на сезона в Серия "А", който се оказа от решаващо значение, след като "бианконерите" изненадващо не успяха да победят Каляри у дома - 1:1.

През всички 90 минути "черно-белите" доминираха, но многобройните им пропуски и глупаво направена дузпа на Дъглас Луис в 87-ата минута костваха две точки.

Резултатът откри Душан Влахович с гол от дузпа в в 15-ата минута. Наказателният удар беше отсъден след намесата на ВАР, който видя игра с ръка на един от играчите на гостите. И сръбският стрелец не сбърка с мощно изпълнение в долния десен ъгъл - 1:0!

Малко след това Теун Коопмайнерс нацели гредата, а Юве продължи да доминира.

Шут на Франсиско Консейсао беше блокиран, в 51-ата минута резервата Николо Фаджоли отправи страхотен удар, но покрай целта.

В 72-ата минута Симоне Суфет спаси изстрел на Влахович, на отсрещната врата Микеле Ди Грегорио също се намеси сигурно.

В 78-ата минута Юве пропусна златна възможност да сложи точка на спора. Дъглас Луис стреля от дистанция и Суфет изби, а при добавката Влахович не успя да уцели опразнената врата от непосредствена близост.

Така се стигна до 87-ата минута, когато с помощта на ВАР, главният съдия Ливио Маринели посочи бялата точка за ненужен фаул на Луис срещу Роберто Пиколи. Зад топката застана Разван Марин, който не сбърка за 1:1!

До края Консейсао беше изгонен от игра за втори жълт картон, дълбоко в добавеното време гредата спаси Юве от пълен резил след удар на Адам Оберт.

В класирането Ювентус има 13 точки и вече изостава на 3 от лидера Наполи, пред торинци е и Интер (14 т.). Каляри събра актив от 6 пункта и се намира на 15-та позиция.

В следващия кръг, на 19, "Старата госпожа" приема Лацио, за сардинци предстои домакинство на Торино.

Ювентус - Каляри 1:1

Голмайстори: 1:0 Влахович (15-д), 1:1 Марин (88-д)