Легендата на Ювентус Давид Трезеге призова Старата госпожа да насочи всичките си усилия към триумф в Шампионската лига. Французинът е убеден, че торинци са способни на пробив на европейската сцена, въпреки че миналата година разочароваха с представянето си.

„Лично аз бих оставил на втори план спечелването на четвърто поредно скудето и щях да заложа всичко на спечелването на Шампионската лига“, обяви Трезеге пред в. „Тутоспорт“.

„Именно триумфът в Европа те прави №1. Основните фаворити в Лигата са Реал, Байерн и Барселона, които нямат равни, що се касае до финансовите ресурси.

Ювентус е абсолютен фаворит в Серия А. Клубът запази най-добрите си играчи и се подсили. Рано или късно Юве ще пробие и в Шампионската лига“, убеден е Трезеге.

Нападателят, който наскоро премина в индийския Пюн Сити, разкри също, че през лятото е убедил Пол Погба да остане в Ювентус.

„Говорих с Погба. Напомних му колко голям клуб е в Ювентус и го посъветвах да остане в Торино. Той може да израсне още много в Юве“, заяви Трезеге.