Интер записа четвърта поредна победа в Серия "А", след като в мач от 19-ия кръг победи с 2:1 като гост Удинезе. В герой за миланци се превърна Иван Перишич, който вкара и двата гола за отбора на "Дачия Арена".

Домакините поведоха в 17-ата минута, когато Янкто разстреля Ханданович, а след гола "черно-белите" пропуснаха няколко отлични шанса да удвоят преднината си. Най-фрапиращ беше пропускът на Де Паул, който от непосредствена близост уцели гредата.

После по едно попадение и на двата отбора беше правилно отменено. На Удинезе заради фаул в атака на Теру, а на миланци заради засада на Перишич. 15 секунди преди края на полувремето хърватският национал все пак изравни, но не и без помощта на вратаря Карнезис.

След почивката отново имаше няколко напечени моменти и в 87-ата Перишич с глава оформи крайния резултат. След успеха Интер събра 32 точки и е на 6 т. от заветното 3-то място, докато Удинезе е 11-ти с 25 т.


Първата възможност в мача се откри за домакините още във 2-ата минута. Тогава Ханданович изчисти много лошо, топката попадна право в Теру, чийто удар профуча на сантиметри от целта.

Домакините продължиха с настъпателната си игра и 5 минути по-късно Фофана финтира Кондогбия и с прекрасен удар точно под горната греда накара Ханданович да показва висока класа.

Интер отговори с чудесен пас на Брозович през центъра на защитата, след който Икарди се озова сам срещу вратаря. Стрелецът на Серия "А" до момента обаче се намираше в положения на засада, която бе маркирана. После Кандрева стреля от далеч, но право в ръцете на Карнезис.

Така се стигна до 18-ата минута, когато резултатът на "Дачия Арена" беше открит. Тогава левият защитник Самир направи великолепен пробив и изведе Янкто, който с безпощаден изстрел матира Ханданович за 1:0 за Удинезе! Малко след това домакините можеха да удвоят преднината си, но късметът покри Интер.

Де Паул изпревари Ансалди и отправи свиреп удар от границата на вратарското поле, Ханданович не помръдна, но дясната греда му се оказа пръв помощник. В 23-ата минута "фриулите" пропуснаха нов шанс след самостоятелен рейд на Янкто, който завърши с чудесен шут, минал малко покрай далечния стълб.

След малко повече от половин час игра Удинезе вкара втори гол чрез Сапата, който обаче не беше зачетен заради фаул на Теру в атака срещу Брозович. В 35-ата минута съдийската бригада отмени гол и на Перишич, но този път заради засада.

В самия край на полувремето Де Паул за малко да вкара след изненадващ удар отдясно, но вратарят на гостите успя да избие с върха на пръстите си. След последвалия корнер се получи разбъркване, но гостите се справиха и с тази напечена ситуация.

В продължението обаче Интер изравни. 15 секунди преди края Икарди се пребори с Видмер и намери Перишич, който с изстрел от движение в близкия долен ъгъл се разписа за 1:1. Втората част започна отлично за "нерадзурите" и Кандрева намери непокрития Банега на далечната греда, но той не уцели вратата.

В следващите минути мачът продължи да бъде двуостър и в 70-ата Перишич изпълни великолепен фаул с левия крак, но мерникът му изневери и кълбото излезе в аут. 8 минути преди края Интер можеше да стигне до победата, но Видмер се хвърли и спаси отбора си от загуба.

В 87-ата минута обаче нямаше какво да спаси Удинезе. Жоао Марио центрира от фаул и непокритият Перишич с глава се превърна в герой за "нерадзурите", оформяйки крайното 2:1.

Удинезе – Интер 1:2

Голмайстори: 1:0 Янкто (17), 1:2 Перишич (45+2, 86)

Удинезе: Карнезис, Самир, Фелипе, Данило, Видмер, Янкто, Кумс (62-Халфредсон), Фофана, Теру (80-Мастос), Де Паул (72-Перица), Сапата
Треньор: Луиджи Делнери

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Миранда, Мурийо, Ансалди, Брозович, Кондогбия (84-Едер), Перишич (81-Андреоли), Банега (46-Марио), Кандрева, Икарди
Треньор: Стефано Пиоли

Удине, ст.: "Дачия Арена"
Съдия: Д. Довери
Жълти картони: Теру, Янкто, Фофана (Удинезе); Кондогбия, Брозович (Интер) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vobdT8FSDqs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>