Златан Ибрахимович похвали работата на Дженаро Гатузо и Масимилиано Алегри преди дербито между Ювентус и Милан довечера. Златан и Гатузо бяха съотборници с екипа на “росонерите” между 2010 и 2012 година, като помогнаха на тима да спечели титлата през сезон 2010-2011. 

“Познавам Гатузо. На него няма нужда да му обяснявате, че трябва да се печели, защото той знае това много добре. У него има такъв глад за победа. Той направи страхотни неща за Милан. Щастлив съм за него, защото го харесвам много като човек, а и като играч. Той е от тези, които те мотивират много - не само на терена, но и извън него. 

Няма много като него. Ако трябва да ходя на война, със сигурност ще взема него. Той винаги ще бъде до теб, когато имаш нужда”, каза Ибрахимович. 

Въпросната титла през 2011 година бе спечелена и от Макс Алегри, който по това време бе треньор на Милан. “Познавам добре и Алегри. По това време той бе малко по-млад в кариерата, но вече е далеч по-опитен. Справя се страхотно с работата си”, каза още Златан.