Новото попълнение на ЦСКА Джейсън Локило се готви по специална програма, за да навакса с подготовката, съобщава „Тема Спорт“. За последно белгиецът с конгоански корени е бил на терена на 11 май при победата на неговия Визела с 4:0 над Естрела Амадора в португалския елит.

През лятото той се завърна в Хъл Сити, който държеше правата му, но не взе участие в контролите на тигрите с Фенербахче на 18 юли (1:5) и Донкастър на 23 юли (0:4). На 26-и крилото завърши трансфера си в Борисовата градина и спортно-техническият щаб веднага му връчи специална програма, която да следва, за да влезе максимално бързо в нужната форма.

Бившият футболист на Кристъл Палас ще дебютира за ЦСКА при гостуването на Спартак Варна в събота от 19:00 часа. Той обаче ще се появи на терена през втората част, тъй като все още не би могъл да издържи физически повече от едно полувреме.

31-кратните шампиони плащат на Хъл Сити около 400 хиляди евро за правата на състезателя, който подписа договор за 3 сезона. Преди Локило ЦСКА привлече Иван Тасев, Иван Дюлгеров, Лумбард Делова и Йоан Борносузов.