Два дни след срамната загуба с 0:2 от Ботев Пловдив за първенство ЦСКА отбелязва 33 години от историческата победа над Ливърпул и класирането за полуфиналите на Купата на европейските шампион.

На 17 март 1982 г. червените елиминират действащия носител на трофея и трикратен победител в рамките на последните пет сезона, за да изравнят най-големия успех в историята на българския клубен футбол, който постигат и 15 години по-рано.

Пред 70 хиляди зрители на стадион "Васил Левски" победата срещу легендарния отбор на Боб Пейсли идва с две попадения на настоящия старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов - в 77-ата минута с глава, който вкарва мача в продължения, и в 101-ата минута след изпълнение на ъглов удар.

Митичният тим на Боб Пейсли напусна Националния стадион в София със сълзи на очи. Същият този стадион наречен по онова време от западняците Гробница за шампиони.

Общо взето нещата около историческия мач се знаят - 70 000 по трибуните, заявките за 150 000 билети преди срещата, тичащият като обезумял мустакат Стойчо Младенов, уникалното спасяване на Джони Велинов, факлите на победата, премията от 300 лева и един телевизор за героите в червено.

Действително може би тази победа на ЦСКА над Ливърпул е най-великият мач в историята на българския клубен футбол.

Видео от мача