Централният защитник Андреа Христов не отрече за преговори между настоящия му клуб Козенца и Левски за преминаването му на стадион „Георги Аспарухов“. „В момента не мога да ви кажа нищо по въпроса“, бе лаконичният коментар на 25-годишния бранител пред „Тема Спорт“.

Той има договор с клуба до 30 юни 2025-а. Разговорите между двете страни текат от няколко дни, като не е изключен дори вариант сините да привлекат бранителя под наем и да имат опция да го откупят. През миналия сезон Христов игра като преотстъпен в третодивизионния Потенца.

Треньорът на Левски Станислав Генчев държи да бъде привлечен защитник след продажбата на панамския национал Хосе Кордоба. Той играе със схема с трима централни бранители, а има само двама типични – Келиан ван дер Каап и Кристиан Димитров. Затова и левият бек Цунами бе преквалифициран.

На „Герена“ правят всичко възможно да подсилят защитата, като развръзка по казуса с Христов се очаква до дни, с което до голяма степен да бъде окомплектован тимът за новия сезон.