Левски се опитва да скъса договора на Патрик Мислович, но за момента халфът се дърпа и не иска да се раздели с клуба по взаимно съгласие. Споразумението между му е до края на 2026 година. Ръководството на сините продължава с преговорите със словака и неговия агент, като се надява, че всичко ще завърши положително, както се случи с ненужния уругвайски защитник Хоакин Фернандес след края на миналия сезон.

23-годишният Мислович тотално изпадна от сметките на треньора Станислав Генчев. Наставникът ясно показа това, след като не го взе в групата за гостуването на Локомотив София (6:1). 43-годишният специалист на няколко пъти заяви, че има голям избор за позициите в средата на терена.

Двубоят с железничарите стартираха Карлос Охене, Марин Петков и Джавад ел Джемили, като алтернатива на тримата са Асен Митков, Хасими Фадига, Антоан Стоянов и новото попълнение Клемент Икенна. Наред с това при нужда там може да бъде ползван Фабио Лима. Поради тази причина от „Герена“ се отказаха и от привличането на национала Серкан Юсеин.

Патрик Мислович пристигна на „Герена“ през зимата от Жилина. Словакът изигра 14 двубоя със синия екип, в които обаче не успя да се разпише. Смяташе се, че треньорският щаб ще даде шанс на 23-годишния халф, но при наличието на богат избор за трите позиции в средата на терена е по-добре да се стигне до раздяла между двете страни.

Станислав Генчев харесва качествата на Мислович и особено погледа му върху играта, но липсата на агресия е наклонила везните изборът да падне върху по-горе изброените играчи. Сините възлагат големи надежди на 21-годишния Клемент Икенна, който се очаква да развие качествата си и да бъде продаден за сериозна сума.