Председателят на тръст „Синя България“ и член на Управителния съвет на Левски Васил Колев заяви, че ще е глупост, ако бъде поискана оставката на спортния директор на клуба Георги Иванов-Гонзо.

Още по темата

 


Подобни мнения се прокараха на „Герена“, след като „сините“ претърпяха поредното си разочарование – участие във втората шестица на „А“ група. Това стана факт, след като Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 2:0 и измести Левски от заветното място.

Според Колев по-голям проблем ще бъде, ако за втора поредна година отборът не се класира за участие в евротурнирите. Това може да стане единствено през Купата на България, където възпитаниците на Стойчо Стоев са на 1/2-финал. Там са още Локомотив (Пловдив) и Черно море, както и победителят от двойката Лудогорец – Литекс, които завършиха 0:0 в първия мач в Ловеч.

„Не трябва да искаме оставка на Георги Иванов. По този начин ще удовлетворим желанието на 17% от хората в тръста, а на 83% няма да спазим желанието. Ще е изключителна глупост, ако искаме Гонзо да си тръгне. Но ако не се класираме в Лига Европа, ще е проблем“.

„Нормално е при такава ситуация да има негативни настроения, да се търсят виновници и да се предприемат мерки“, добави Колев, след което попита феновете какво ще стане, ако Тодор Батков се махне. „Откъде ще дойдат средствата? И какво ще правим след това? Трябва да даряваме акции срещу пари, както прави той“, допълни Колев.