Уругвайският национал на Барселона Роналд Араухо ще се подложи на операция заради контузия в подколянното сухожилие, получена по време на Копа Америка, съобщиха от испанския тим.

25-годишният футболист ще пътува до Финландия за интервенцията, след като бъде прегледан от медицинския щаб на каталунците при завръщането си от турнира в САЩ.

"Тестовете показаха, че играчът на първия отбор Роналд Араухо има травма на дясното подколянно сухожилие. В следващите дни той ще се подложи на хирургична процедура при д-р Ласе Лемпайнен под наблюдението на медицинския персонал на клуба в Турку (Финландия). Когато процедурата приключи ще стане ясно колко време той ще се възстановява", се казва в изявление на официалния сайт на Барселона.

Араухо, който записа 37 мача през миналия сезон, когато каталунците завършиха втори след Реал Мадрид в Ла Лига, беше заменен в 33-ата минута при победата на Уругвай с 4:2 след изпълнение на дузпи над Бразилия след равенство 0:0 в редовното време на четвъртфиналите на Копа Америка в Лас Вегас на 7 юли.