Роберт Левандовски отбеляза своя гол №100 в европейските турнири срещу Роял Антверпен във вторник. Нападателят достигна юбилейното число в 139-ия си мач в Европа, след като е играл за Лех Познан (6 гола в 16 мача), Борусия Дортмунд (18 в 36 мача), Байерн (69 в 79 мача) и сега Барса (7 в 8 мача) .

Полският национал намери изключителен съюзник в лицето на Жоао Феликс. Геният на португалския нападател позволи на Левандовски да отбележи втория гол срещу Бетис в събота. Във вторник Феликс отново помогна на Левандовски да прати топката покрай Бутез на далечната греда с удар от близко разстояние.

Това е четвърти пореден мач, в който Левандовски отбелязва. Той вкара и срещу Виляреал (4:3) и Осасуна (2:1), като и в двата случая отбеляза победния гол.

Резултатът от головете на Левандовски е както следва: 92 гола в 112 мача от Шампионската лига; 2 в 8 мача от Лига Европа; 3 в 4 мача за Купата на УЕФА; 2 в 6 квалификации за Лига Европа и 1 в 8 квалификации за Купата на УЕФА. Нападателят все още има още два гола в международни състезания, но в Световното клубно първенство, което се брои за турнир на ФИФА, а не за турнир на УЕФА.

Той е третият най-резултатен голмайстор в историята на европейските състезания, зад само Лео Меси (132) и Кристиано Роналдо (144), които го изпреварват и в Шампионската лига.

Роналдо води в класацията в най-голямата европейска надпревара със 140 гола, следван от Меси със 129, докато третият Левандовски има 92 в турнира. Напусналият Реал Мадрид Карим Бензема е четвърти с 90 попадения.